Hvad er LEI-koder?

LEI står for Legal Entity Identifier. En LEI-kode er en standardiseret kode på 20 karakterer bestående af både tal og bogstaver. Koden indeholder nøgleoplysninger, der gør det muligt klart og entydigt at identificere virksomheder globalt

Fra den 1. januar 2018 træder der en ny EU lovgivning i kraft vedrørende handel med værdipapirer. Det betyder blandt andet, at du som erhvervsdrivende fremadrettet skal have en LEI kode (Legal Entity Identifier), for at kunne handle værdipapirer efter 1. januar 2018.

Fra 2018 er det dermed ikke muligt for virksomheder at handle værdipapirer, såfremt virksomheden ikke har registreret en LEI kode.
 
Yderligere information om LEI-koder fra Finanstilsynet 
  

Sådan får din virksomhed en LEI-kode

En virksomhed kan få oprettet en LEI-kode ved at kontakte en LEI-udbyder, som validerer visse oplysninger om virksomheden, inden LEI-koden bliver udstedt. De oplysninger, som udbyderen skal have ved oprettelsen af en LEI-kode, er typisk oplysninger, der er anført i CVR-registeret.

Der findes endnu ikke en dansk udbyder af LEI-koder, og danske virksomheder skal derfor benytte sig af en udenlandsk udbyder. Det er dog muligt at vælge LEI-udbydere som tilbyder oprettelsesforløbet på dansk - f.eks. via Nordlei
 
Samlet liste over LEI-udbydere
Oprettelse på dansk via Nordlei
Vejledning til Nordlei på dansk
Priser på Nordlei