Når du starter egen virksomhed

Når du starter egen virksomhed er det vigtigt at have et pengeinstitut, der kender dig og dine ambitioner. Det er desuden vigtigt at dit pengeinstitut kender dit markedsområde og det lokale erhvervsliv. Derfor er det typisk en fordel at vælge den lokale sparekasse.
 

Fordele som erhvervskunde i Sparekassen Vendsyssel:

 • Attraktiv erhvervskonto
 • Kompetent erhvervsrådgiver
  Her får du en dygtig erhvervsrådgiver, som er en del af et stærkt team af erhvervsrådgivere.
 • NetBank Erhverv
  Vores NetBank Erhverv er iblandt de mest brugervenlige og intuitive systemer på markedet. Herudover kan NetBank Erhverv integreres med en lang række økonomisystemer.
 • MobilBank Erhverv
  Betal regninger og klar pengesagerne, imens du er på farten.
 • MobilePay Business
  Med en erhvervskonto og MobilePay mobil-til-mobil løsningen, kan du nemt og hurtigt modtage betalinger i din forretning.
 • Attraktive priser på lån og kreditter

Lav en forretningsplan

Inden du starter egen virksomhed er det vigtigt, at du udarbejder en forretningsplan. En forretningsplan er en slags beskrivelse af hvordan du når dine mål. Den gør dig bevidst om, hvor du vil hen, hvordan du kommer det og hvad du gør ved forhindringer på vejen. Det primære formål med en forretningsplan er, at du skaber en sammenhæng mellem den situation, du er i, hvor du gerne vil hen, og hvordan du kommer derhen.

Har du styr på virksomhedsformen?

Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker og søger rådgivning, inden du starter egen virksomhed. Der er stor forskel på hvilken virksomhedsform, du ønsker etablere. Skal det være som enkeltmandsvirksomhed eller i selskabsform og hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige virksomhedsformer.

Vi har her kort skitseret nogle af de forskelle, der er ved virksomhedsformerne.

Enkeltmandsvirksomhed
Fordelen ved at starte eller drive selvstændig virksomhed som enkeltmandsvirksomhed er, at det er gratis at stifte. Der er ikke krav om revisor, eller at du indskyder et bestemt beløb. Ulempen er, at du hæfter med din personlige formue. Dine kreditorer kan derfor gå efter dine personlige værdier, hvis du ejer en bil eller et hus og oparbejder en gæld i din virksomhed.

Interessentskab (I/S)
Et interessentskab er en personligt ejet virksomhed med flere ejere. Overvejer du at starte selvstændig virksomhed som interessentskab, dvs. sammen med én eller flere andre, råder vi dig til at få lavet en interessentskabskontrakt. Denne kontrakt regulerer bl.a., hvordan samarbejdet kan ophøre og hvordan aktiverne i virksomheden skal fordeles.

Selskaber (ApS, A/S eller IVS)
Når du driver virksomhed i selskabsform, begrænser du din risiko til det beløb, du skyder ind i virksomheden.

Anpartsselskabs (ApS): Når du opretter et anpartsselskab er der krav om et indskud på min. 50.000 kr. Der skal også være en direktør eller direktion.
Aktieselskab (A/S): Når du opretter et aktieselskab er indskudskapitalen min. 125.000 kr., og der skal både være en bestyrelse og en direktion.
Iværksætterselskab (IVS): Når du opretter et iværksætterselskab skal indskudskapitalen kun udgøre 1 kr. Derefter opbygges kapitalen fra virksomhedens overskud, indtil den er oppe på 50.000,- kr.