Har du styr på dit afdragsfrie lån?

Har man et afdragsfrit lån, er det værd at holde øje med, hvornår afdragsfriheden udløber.

Hvert kvartal de kommende år udløber afdragsfriheden på flere og flere Totalkredit realkreditlån. Er man forberedt på det og har styr på økonomien, er der ikke noget problem. Men har man ikke forberedt sig på det, kan det blive en dyr overraskelse.
 
Hvis man lader afdragsfriheden løbe ud, så skal man ofte betale hele realkreditlånet i boligen tilbage over de kommende 20 år. Hvis man så ikke har indrettet sin økonomi efter en stigning på ofte flere tusinde kr. hver måned, så kan det blive hårdt for budgettet.
 

Tal med rådgiveren

For at undgå den situation er det derfor vigtigt at holde øje med, hvornår ens afdragsfrihed udløber og tage en snak med sit pengeinstitut inden sidste frist for at gøre noget.
  
Det kan være, at privatøkonomien eller lånet skal justeres, så man får et lån der passer til ens økonomi. Derfor er det fornuftigt at tale med sin rådgiver og gerne i god tid. Det gør ikke noget, at det er et år, før det sker. Hellere være godt forberedt.
 
I 2018 alene udløber afdragsfriheden på landsplan på ca. 7.000 lån i Totalkredit og i 2019 udløber den på ca. 22.000 lån.
 
Hvis man ikke har gjort noget, inden afdragsfriheden udløber, begynder tilbagebetalingen af lånet automatisk.
 
Kontakt din rådgiver