Mere end blot kolde kontanter...

Et sparekasse er ikke bare et sted, hvor du kan opbevare dine penge. En sparekasse er også der, hvor du kan få hjælp og rådgivning til den daglige økonomi. Sparekassen Vendsyssel er en lokal garantsparekasse, og det er vi stolte af - for her er du ikke bare et nummer i køen. Her er vi tæt på dig og kender dine unikke behov og drømme.
 
Vi ved at dine behov ændrer sig meget igennem livet, og derfor er en konto mere end blot en konto. I Sparekassen Vendsyssel har vi en række forskellige fordele, som varierer i takt med din alder.

Betalingskonti

Betalingskonti

En betalingskonto er typisk den type konto, som man benytter som lønkonto (dvs. den konto, hvor din løn eller anden indtægt går ind på hver måned). Det er den konto, som du oplyser til din arbejdsplads, så de kan give dig løn. Lønkontoen er altså din primære konto, da det typisk vil være den konto, hvor din største indkomst i form af lønnen sættes ind på. Er du på offentlig overførelsesindkomst, så vil disse penge også blive indsat på din lønkonto.

På en lønkonto kan være svært at bevare overblikket. Derfor kan det være en god ide at have en budgetkonto, hvor de faste udgifter betales fra. Derudover kan det også være godt, at have en opsparingskonto, så man kan sparer op til ferier og lign. 
 
Du kan læse mere om vores almindelige kontotyper:
 
Vores konto

Budgetkonto

Budgetkonto

Nogle vælger at få oprettet PBS-betalingsaftaler direkte til deres lønkonto. På den måde undgår de, at skulle flytte pengene over på en anden konto førend de bliver trukket. Men for andre er det nemmere at have en separat konto til betaling af regninger og som de overfører et fast beløb til hver måned. Denne konto kaldes en budgetkonto.

En budgetkonto er kort fortalt en konto, hvor du med faste indbetalinger/overførsler opbygger en saldo, som dækker de aftalte udgifter. Saldoen kan nogle gange være stor, men det er ofte på grund af, at der skal være dækning for ikke månedlige regninger, såsom forsikringer, licens, forbrugsudgifter osv..

Opsparing

Opsparing

Mange vælger at have en separat opsparingskonto - Man kan typisk få gode renter, hvis man har økonomisk overskud i en sådan grad, at man kan aftale med banken, at man har begrænset mulighed for at trække penge fra kontoen. Herved er banken sikret pengene i længere tid, og derfor får du en bedre rente. Derudover er en opsparingskonto en god ide til at skabe overblik over de ekstra penge, som man har til rådighed.
 
  • ØB Opsparing
  • Aktionæropsparing